Kantin İhalesi Yeri

 Okulumuz Kantin Yeri ihalesi 22/12/2021 tarihinde saat: 14:00 'de Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılacak olup, ihaleye ilişkin şartname web sayfamız ve okulumuz ilan panosuna asılmıştır.

10.12.2021 719

           

      T.C.

KUŞADASI KAYMAKAMLIĞI

İLÇEMİLLİEĞİTİMMÜDÜRLÜĞÜ



 

2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNUN 35/ (A) VE (D) İLE 51/(G) MADDELERİNE GÖRE KAPALITEKLİF- PAZARLIK USULÜ İLE İHALE EDİLEN

 

KİRAYA VERİLECEK KANTİN YERLERİ İLEİLGİLİTİPİDAREŞARTNAME

 

2021/1.GRUP

 


İLANMETNİ

 

 

SIRA

 

OKULADI

 

İHALEEDİLECEKYER

MUHAMMENBEDEL(YILLIK)

 

MUHAMMENBEDEL(AYLIK)

GEÇİCİTEMİNAT

BEDELİ=YıllıkKiranın%20

 

 

KANTİN

 

1

 

MahmutEsatBozkurtİlkokulu

 

Kantin

22.500,00TL

2,647,06TL

4.500,00TL

 

5m2

 

MADDE1-İdareyeilişkinbilgiler

1.1.    İdarenin;

Adı    :KuşadasıİlçeMilliEğitimMüdürlüğü

Adresi:KadınlarDeniziMahallesiHüseyinCanBulvarı1.Sk.No:7Kuşadası/AYDIN

Telefon numarası :0256 614 10 98

Faksnumarası:025661470 24

Elektronikpostaadresi: kusadasi09@meb.gov.tr

İnternetSitesiAdresi:https://kusadasi.meb.gov.tr

İlgili personelininAdı,Soyadı veUnvanı:VeyselÖZGAN -ŞubeMüdürü

 

1.2.   İstekliler,ihaleyeilişkinbilgileriyukarıdakiadresvenumaralardangörevlipersonelleirtibatkurmaksuretiyleteminedebilirler.

MADDE2- İhalekonusunailişkinbilgiler;

2.1.İhalekonusuhizmetin;

Adı:KuşadasıİlçesinebağlıİlkokulkurumubünyesindebulunanKantinAlanıihalesi.

MiktarıveTürü:.1AdetMahmutEsatBozkurtİlkokulu-KantinYeri.

(Adresi:CamikebirMah.CephaneSokakNo:10Kuşadası/AYDIN)

TeslimEdileceğiYer:KadınlarDeniziMahallesiHüseyinCanBulvarı1.Sk.No:7Kuşadası/AYDIN-İlçeMilliEğitimMüdürlüğü

Hizmeteait(varsa)diğerbilgiler:

-        09.02.2012tarihve28199sayılıResmiGazetedeYayımlananMilliEğitimBakanlığıOkulAileBirliğiYönetmeliğinin19.Maddesive20.Maddelerigereğince,

-        09.02.2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul AileBirliğiYönetmeliğiHükümleriveYönetmelikEkiKiraSözleşmesiGenelŞartlarınıKapsayanSözleşmeMetniileM.E.B.Strateji DairesiBaşkanlığının14.02.2012tarihve 1007 sayılı yazılarıve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 35 maddesinin (a) ve (d) bentleri ile 51.Maddesinin(g)bentleriileMaliyeBakanlığının300sıraNolutebliğgereğince 1yılsüreliolmaküzereKuşadasıKaymakamlığının07/12/2021TarihliveE-11441817-869-38439731SayılıOnaylarıileoluşturulanKomisyonhuzurundaihaleedilecekolup; ihalebasınavekatılımcılaraaçıkolacaktır.


 

 

MADDE3-İhaleyeilişkin bilgilerileihaleveson teklifvermetarih vesaati;3.1

-          İhaleYılGrup Numarası:2021 /1

-          İhale Usulü : Kapalı Teklif Usulü (md. 35-a ve d) ///Pazarlık Usulü (Md.51/g)Teklifin Sunulacağı Adres : Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu-CumhuriyetMh.İsmetİnönüBlv.No:69Pk.09460Kuşadası-AYDINadresindedir.

-     İhaletarihi(sonteklifverme): 22.12.2021

-    İhalesaati(sonteklifverme): 14:00

-    İhalekomisyonununtoplantıyeri:AdaMeslekiveTeknikAnadoluLisesiToplantıSalonu

Kuşadası/AYDIN

3.2.   Tekliflerihale(sonteklifverme)tarihvesaatine kadaryukarıdabelirtilenyere verilebilecektir.İhale(sonteklifverme)saatinekadarİdareyeulaşmayantekliflerdeğerlendirmeyealınmaz.

3.3.   İhaletarihinintatilgününerastlamasıhalindeihale,takipedenilkişgünündeyukarıdabelirtilen yervesaatteyapılırvebu saate kadarverilentekliflerkabuledilir.

3.4.   İlantarihindensonraçalışmasaatlerinindeğişmesihalindedeihaleyukarıdabelirtilensaatteyapılır.

3.5.   Saatayarlarında,TürkiyeRadyo TelevizyonKurumunun(TRT)ulusalsaatayarıesasalınır.

MADDE4- İhaledokümanınıngörülmesivetemini:

4.1.    İhaledokümanı aşağıdabelirtilenadrestebedelsizolarakgörülebilir.Ancak,ihaleyeteklifverecek olanların,İdarece onaylıihale dokümanınısatınalmasızorunludur.

a)        İhaledokümanınıngörülebileceğiyer:-KuşadasıKaymakamlığıDuyuruPanosuve WEBSitesi

-KuşadasıBelediyesiDuyuru PanosuveWEBSitesi

-   İlçeMilliEğitimMüdürlüğüDuyuruPanosuveWEBSitesi

-   MahmutEsatBozkurtİlkokuluDuyuruPanosuveWEBSit.

b)       İhaledökümanınıngörüleceğiinternetadresi:https://kusadasi.gov.tr

          https//kusadasi.bel.trhttps://kusadasi.meb.gov.trhttps://mahmutesatbozkurt.meb.k12.tr

 

c)      İhale dokümanının satın alınabileceği yer:Şartname Bedelleri Kuşadası Malmüdürlüğünün T.CZiraat Bankası Kuşadası Şubesi nezdinde bulunan TR23000100014400 00100051 92 IBAN numaralıhesabına İhale Doküman Bedeli yatırılarak (Banka dekontunun üzerine hangi okulun ihalesine girildiğiyazılacak)makbuzunidareyesunulmasıileKuşadasıİlçeMilliEğitimMüdürlüğüStratejiGeliştirmeBölümündenalınabilir.

ç)İhaledokümanısatış bedeli(varsavergidahil):100,00TL'dir.(YüzTürklirasıdır)

 

4.2.     İhale dokümanını satınalmakisteyenler,ihaledokümanınıoluşturanbelgelerinaslınauygunluğunuvebelgelerintamamolupolmadığınıkontroleder.Buincelemedensonra,ihaledokümanınıoluşturanbelgelerintamamınınaslınauygunolarakteslim alındığına dairstandartform,birisatınalanaverilmeküzere ikinüshaolarakdüzenlenir.


 

 

MADDE5-İhaledokümanınınkapsamı;

5.1.    İhaledokümanıaşağıdakibelgelerdenoluşmaktadır:

a)        İdariŞartname

b)       BirimFiyatTeklifiÖrneği

c)        TaahhütnameÖrneği

5.2.    İsteklitarafından,ihaledokümanınıniçeriğidikkatlibirşekildeincelenmelidir.Teklifinverilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk teklif verene aittir.İhaledokümanındaöngörülenkriterlereveşekilkurallarınauygunolmayantekliflerdeğerlendirmeye alınmaz.

 

Madde6-İhaleyekatılabilmekiçingerekenbelgelerveyeterlikkriterleri;

6.1-TebligatiçinAdresBeyanı,Yazılı

6.2-NüfusKayıtÖrneğiveyaÖnlüArkalıçekilmişNüfusCüzdanıfotokopisi,

6.3-Son6(Altı)AyiçerisindealınmışCumhuriyetSavcılığıAdliSicilSorgulamaKaydı,Aslı

6.4-EsnafOdasıÜyeKayıtBelgesi,(İhaleyikazandıktansonraidareye sunulacaktır.)

6.5-Ensonmezunolduğu OkulDiploması,Aslı veya NoterTasdikli Onayı

6.6    - Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odasından adına kayıtlı Kantin İşletmesibulunmadığına veihaleye katılabilirliğine dairbelge

6.7     –İhaleye katılacak isteklilerde : Okul Aile Birliği yönetmeliğinin 20. Maddesinin 4. Fıkrasıgereğincekatılımcılardanönceliklekantinişletmeciliğiustalıkbelgesi,işyeriaçmabelgesi(Kantin İşletmeciliği Meslek Dalı 3308 Sayılı kanun kapsamına alındığından) yoksa sırası ilekalfalıkvebunların bulunmamasıdurumundakursbitirmebelgesinesahip olmaşartıaranır.

 

BelgelerAsılveyaNoterTasdikliOnaylıolacaktır.SözkonusuBelgelerinMesleki TeknikEğitim Merkezlerinden alınmış olması veyabaşkabirkurumdan alınmışiseMesleki TeknikEğitim Merkezlerinden Denklik İşlemleri yapılmış olan belgeler geçerlidir. Aksi takdirde isteklilerihaleye katılamazlar.

 

İhaleye KatılanlardaUstalıkBelgesi/İşYeriAçmaBelgesiolanlaraöncelikverilecektir.

 

6.8-ŞartnameBedelininBankayaYatırıldığınadairBankaDekontunun,Aslı

6.9-Herhangi sağlıkkurumveyakuruluşundan son6(altı)ay içerisindealınmışsağlıkraporu.(Aslı)

6.10-Şartnameninhersayfasınınaltkısmına'Şartnameyiokudum.Tümşartlarıkabulediyorum'diyeyazıldıktansonrahersayfadaisteklininAdı,Soyadıveimzasıbulunacaktır.

6.11-2886SayılıDevletİhaleKanunu 37.MaddesigereğiekteverilenUsulünüuygunteklifmektubu, Aslı

6.12      Okul İdaresinden alınmış,OkulKantinigörüldüğüne dairyergörüldübelgesinin,Aslı –Tekliflerindeğerlendirilmesindeisteklininişinyapılacağıyerincelendiğiveteklifinibunagörehazırladığıkabuledilir.

6.13      – Okulda daha önce kantin işletmeciği yapan eski yükleniciye, Yeni işletici tarafından MilliEğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Eki Kira Sözleşmesinin ' Okul kantinine yapılantesisve diğermasrafların'ödeyeceğine dairyazılıtaahhütnameverilecektir.


 

 

6.13.1     – İhale sonunda yüklenmiş olduğu okul kantin alanında yapılacak imalat ve tadilatlar için Okulidaresinden yazılı onay alınacak ve yapılacak masraf için 2 (iki) yıl içinde kantin işletmeciliğindenvazgeçmesi durumunda 'Okul kantinine yapılan tesis ve diğer masraflar' ödenmeyecektir. Bunuişleticipeşinenkabulvetaahhütetmiştir.

6.13.2     -VekaletenİhaleyegiriyoriseNotertasdikliVekaletname.Ancak"TipSözleşme"ninGenelHükümler                Başlıklıhükmün9.Maddesigereğince"KantinbizzatYüklenicitarafındançalıştırılacaktır.KantinBaşkasıtarafındançalıştırılamaz,resmiveyagayriresmidevirvetemlikyapılamaz." Bu amaçla Kantini alan ve vekaleti veren asıl istekli tarafından sözleşme yapılacaktır.

6.13.3-Talephalindeyüklenicidahaöncekantinalanınayapılmışmasraflarıödemeyipeşinenkabuleder.

NOT:E-Devletüzerindenalınanbelgelergeçerlidir.

 

Madde7- GeçiciteminatınVerilmesiveİadeişlemleri;

7.1-İsteklilerMaliyeBakanlığının300sıranolutebliğinin7.MaddesigereğincebelirlenenMuhammenBedelin8.5Aylık(Yıllık)Kiratoplamıüzerinden%20'sikadarGeçiciTeminatvereceklerdir.

 

7.2- 19.07.2003 tarih ve 25173 Sayılı Resmi Gazete Yayımlanan 4916 Sayılı Kanunun 7'inci ve 7/AMaddelerigereğinceMüdürlüğümüzünKuşadasıHalkbankBankasıŞubesinezdindebulunanTR460001200954200005000023İBANnoluhesabınaİhalesinegirilecekolanokulunvekiralanacakolanyerinismini(Kantin)belirtmeksuretiyleMaliyeBakanlığının300SıraNoluTebliğinin7.Maddesi gereğincebelirlenen MuhammenBedelin8.5Aylık(Yıllık)Kiratoplamıüzerinden%20'sikadarGeçiciTeminatTürkLirasıüzerindennakityatırıldığınadairBankadekontunun, Aslı. Bumiktardan az oranda geçici teminatveren isteklilerin teklifleri değerlendirmedışı bırakılacaktır. Geçici teminat dekontunun ihale başvuru kapsamında değerlendirmeye alınabilmesiiçinaitolduğuihaleninadıaçıkçayazılmış olacaktır.

7.3 – İhaleyi kazanmayanların geçici teminatları ihaleden 15 (Onbeş) iş günü sonunda kendilerine iadeedilmeyebaşlanacaktır.

Madde 8 - Teklif mektubunun şekli ve içeriği : 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37. Maddesigereğince:

 

8.1- İç Zarf: Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulupkapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresiveteklifinhangiişeaitolduğuyazılır.Zarfınyapıştırılanyeriisteklitarafındanimzalanır veyamühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka dekontu ve istenilen diğer belgelerle birlikteDışzarfiçinekonulur.

8.2- Dış Zarf : İç Teklif Zarfı ile birlikte 6. Madde de belirtilen diğer bilgi ve belgeler Dış Zarfakonulur ve Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğuyazılır.Zarfınyapıştırılan yeriisteklitarafındanimzalanırveyamühürlenir.

8.3- Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinintamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarakyazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veyadüzeltmebulunantekliflerreddolunarakhiçyapılmamışsayılır.

8.4 – Teklifler belirlenen 8.5 Aylık Muhammen bedel üzerinden 8.5 ay olmak üzere yıllık toplam kirabedeliolarakverilecektir.Kira Ödemeleriise8.5üzerindenyapılacaktır.

Yüklenici bunu peşinenkabuletmiştir.


 

 

Madde9-Tekliflerinalınmasıveaçılması;

9.1.     Teklifler,buŞartnamedebelirtilenihalesaatinekadarİdareye(tekliflerinsunulacağı yere)verilecektir.

9.2.    İhalekomisyonunca,tekliflerinalınmasıveaçılmasındaaşağıdayeralanusuluygulanır:

9.2.1.     İhale komisyonunca bu Şartnamede belirtilen ihale saatinde ihaleye başlanır ve bu saate kadarkaçteklifverilmişolduğu birtutanakla tespitedilerek,hazırbulunanlara duyurulur.

9.2.2.     İhale komisyonu teklif zarflarını alınış sırasına göre inceler. Bu incelemede, zarfın üzerindeisteklinin adı, soyadı veya ticaretunvanı, tebligata esas açıkadresi, teklifinhangi işe aitolduğu,ihaleyiyapanİdareninaçıkadresivezarfınyapıştırılanyerininisteklitarafındanimzalanıpkaşelenmesi veya mühürlenmesi hususlarına bakılır. Bu hususlara uygun olmayan zarflar bir tutanaklabelirlenerekdeğerlendirmeyealınmaz.

9.2.3.      Zarflaristeklilerlebirliktehazırbulunanlarönündealınışsırasınagöreaçılır.       İsteklilerinbelgelerinineksikolupolmadığıveteklifmektubuilegeçiciteminatlarınınusulüneuygunolupolmadığıkontroledilir.Belgelerieksikolanveyateklifmektubuilegeçiciteminatıusulüneuygunolmayanisteklilertutanaklatespitedilir.İsteklilerveteklifbedelleriaçıklanaraktutanağabağlanır.Düzenlenen bu tutanaklar ihale komisyonunca imzalanır ve ihale komisyon başkanın onayına sunulur.

MADDE10–Tekliflerindeğerlendirilmesi;

10.1.Tekliflerindeğerlendirilmesinde,önceliklebelgelerieksikolduğuveyateklifmektubuile

geçici teminatıusulüneuygunolmadığıoturumdatespitedilenisteklilerintekliflerinindeğerlendirme dışıbırakılmasına kararverilir.

10.2- Bu aşamada, isteklilerin ihale konusu işe ait tekliflerin ihale dokümanında belirtilen şartlarauygun olupolmadığıiletekliffiyatlarındahata bulunupbulunmadığıincelenir.Uygun olmadığıbelirlenentekliflerdeğerlendirme dışıbırakılır.

10.3       –İhaleüzerindekalanisteklisözleşmeimzalamadan,HepatitveHivvirüsütaramalarınıyaptırarakkansonuçlarını OkulMüdürlüğünesunacaktır.Raporsonucuolumsuzolanistekliilesözleşme düzenlenmeyecektir.

10.4    –İhaleyikazananişleticikantinikendi işletecekoluphiçbirsuretledevirveyatemlikyapamaz.

10.5    - Kantin İşletmeciliği ile ilgili Ustalık, İş Yeri Açma Belgesi, Kalfalık ve Kurs Bitirme Belgeleriile ihaleye katılan isteklilerden Öncelik Sırası Ustalık Belgesi/ İş Yeri Açma Belgesi olan isteklilerinTeklif zarfların açılması sonucunda en yüksek bedeli veren katılımcıya ihale edilir. 1 Tane Teklif dahiolsa da değerlendirmeyealınır. Ancak katılımcılarınhiçbirisindeUstalıkBelgesi/İşYeriAçmaBelgesi olmaması durumunda öncelik sırasına göre; Kalfalık, Kurs Bitirme Belgesi ile ihaleyekatılanisteklilerintekliflerideğerlendirmeyealınacaktır.UstalıkBelgesiilekatılımolmasıdurumundaKalfalıkve diğerbelgelerilekatılanisteklilerinteklifleridikkate alınmayacaktır.

Madde11-Ekonomikaçıdanenavantajlıteklifinbelirlenmesi

 

 

11.1.    Buihaledeekonomikaçıdanenavantajlıteklif,teklifedilenfiyatlarınenyüksekolanıdır.


 

 

11.2.      Bu ihalede teklifler 2886 Sayılı Kanunun 35 / a maddesi gereğince öncelikle kapalı olarakalınacaktır. Kapalı olarak alınacaktekliflerinaçılmasıneticesinde Ekonomikaçıdanen   avantajlı(en yüksek) teklif edene ihale edilir. Aynı iki yüksek teklifin birden fazla istekli tarafından verilmişolması halinde isteklilerden ikinci biryazılı teklif alınırve bunlardan enuygun bedeli teklif edeneihale yapılır. Şayet aynı fiyat teklif eden isteklilerden birisi bu oturumda bulunuyor ise ihale onayapılır.Aynı fiyatı teklif edenhiçbiristeklininoturumda hazır bulunmaması veya hazır bulunanisteklilerden alınacak tekliflerin de aynı olması halinde, kura ile ad çekme suretiyle ihale sonuçlanır.Ayrıca İhale Komisyonu teklif edilen fiyatın yetersiz olması durumunda 35/dmaddesi gereğincePazarlıkusulünegeçerek kalan istekli ilepazarlıkyaparakihaleyisonuçlandırabilir.

 

Madde12-Teklifhazırlamagiderleri;

 

12.1. Tekliflerinhazırlanmasıvesunulmasıileilgilibütünmasraflaristeklilereaittir.İstekli,teklifinihazırlamakiçinyapmışolduğu hiçbirmasrafıİdaredenisteyemez.

Madde13- İhaleyekatılamayacakolanlar;

13.1-KantinKiraSözleşmesinin9.MaddesinegöreişletmecikantinibirfiilolarakişletmekzorundaolduğundanihaleyekatılmakisteyenlerKuşadasıİlçesindesadecebirokulunkantiniihalesinekatılabilirler.AyrıcaOkulAileBirlikleriileyapılmışkantinveyayemekhanekirasözleşmeleridevamedenişleticileriletahliyeKararıileçıkarılaneskiişleticilerihaleyekatılamazlar.

13.2- 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul AileBirliği Yönetmeliğinin 20. Maddesinin 11. Bendi gereğince ve Kira Sözleşmesinin 15. Maddesi veYönetmeliğin20maddesinin(a)bendigereğince"5237sayılıTürkCezaKanunun53üncümaddesinde belirtilen sürelerde geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya dahafazla süreyle hapis cezasına ya daaffauğramışolsabiledevletingüvenliğinekarşısuçlar,Anayasaldüzenevebudüzenin işleyişinekarşısuçlar,millisavunmayakarşısuçlar,devletsırlarınakarşı suçlarvecasusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenikötüyekullanma,hileliiflas,ihaleyefesatkarıştırma,ediminifasınafesatkarıştırma,suçtankaynaklananmalvarlığıdeğerleriniaklamayaveyakaçakçılıkveaynıKanununCinselDokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı bölümünde düzenlenen maddelerdekisuçlardan mahkum olanlar ihalelere katılamazlar ve Okul aile Birliklerince kiraya verilen yerlerdeistihdamedilemezler".

Kantin kira sözleşmesi yapılmış olsa dahi Yukarıda belirtilen hususların birinin tespit edilmesihalinde Kantin kira Sözleşmesi Okul Aile Birliğince tek taraflı fesheder. Bu işlemlerden dolayı İşleticihiçbir hak talep edemez. İşletmeci hakkında gerekli yasal işlemler için Emniyet kuvvetlerine gereklibildirimyapılır.

 

13.3- 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul AileBirliği Yönetmeliğinin 22. Maddesinin 5. Bendi gereğince 2886 sayılı devlet İhale Kanunun 83 üncümaddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulundukları anlaşılan işleticiler ile aynı Kanunun 84üncümaddesi uyarınca yapılanihalelerden biryılyasaklamakararı verilen veyasaklanan kişileryasaklamasüresi içindeyapılacakihalelere" katılamazlar. Ancak bu durumda olan kişilerihaleyekatılım işletmeciliği yüklense dahi sözleşme yapılmayacaktır. Sözleşme imzalansa dahi sözleşmeleriiptaledilerekhaklarında gereklisuç duyurusundabulunulacaktır.

İhaleyegirecekisteklilerbunupeşinenkabuletmişsayılır.


 

 

Madde14-KesinTeminatVerilmesiveİadeHükümleri;

14.1.      2886SayılıKanunun56.Maddesigereğinceİhaleüzerindebırakılanistekliden,sözleşmeimzalanmadan önce, ihalede belirlenen aylık kira bedelinin yıllık toplamı üzerinden % 6'sı oranındakesin teminat alınır. Teminatlar süresiz teminat mektubu veyaMüdürlüğümüzün Türkiye HalkBankasıKuşadasıŞubesinezdindebulunanT R 7 3 0 0 0 1 2 0 0 9 5 4 2 0 0 0 0 5 0 0 0 0 2 2IBANnumaralıkantinkesinteminathesabınanakitolarakyatırılarakdekontun aslı (2 adet)idareyesunulacaktır.

14.2.     İhaleyi kazanan kişi ihaleden sonraki bir hafta içerisinde kesin teminatı yatırmadığı, Okul AileBirliğiilesözleşmeyapmadığı,kantinişletmeciliğiniüstlenmediğitakdirde;protesto çekmeğe vehükümalmayagerek kalmaksızınihalebozulurvegeçiciteminatıirad-gelirkaydedilir.

14.3.     Maliye Bakanlığı 300 sıra nolu Tebliği ve sözleşmenin 8. Maddesi gereğince; İşletmeci kiradönemi (Bir Yıl) sona ermeden faaliyetini durdurması, işletme ruhsatının her ne sebeple olursaolsun iptal edilmesi veya taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerinegetirmemesihallerindekirasözleşmesi2886sayılıKanunun62.maddesinegöretebligatyapmaya gerek kalmaksızın feshedilecek, kesin teminatı irad kaydedilecek ve son bir yıl kirabedelitazminatolaraktahsiledilecektir.

14.4.      Bu durumlarda yeni ihale yapılmak üzereihale iptal edilerek belirlenen yeni şartlara göreyenidenihaleyeçıkılacaktır.

 

Madde15-İhalekararının onaylanmasıveyaiptali;

 

15.1- İhale Sonucunun Karara Bağlanması İhale Komisyonu Başkanı ve Üyelerinin onayından sonraİdare Yetkilisi tarafından Karar onaylandıktan sonra kesinlik kazanacaktır. 2886 Sayılı Kanunun 41.Maddesigereğince.

 

15.2- İhalenin Yapılamaması ; Kapalı teklif usulüyle yapılan ihalelerde, istekli çıkmadığı veya teklifolunanbedelkomisyoncauygungörülmediğitakdirde,uygunbirzamandaaynıusulleihaleyeçıkılır.

 

15.3-İhaleyisadecegerçekusuldegelirvergisimükellefiolmayıkabuledengerçekkişilerkabuledilecektir.

15.4-Komisyonlargerekçesinibelirtmeksuretiyleihaleyiyapıpyapmamaktaserbesttir.

Komisyonlarınihaleyiyapmamakararıkesindir.

 

Madde16-DiğerHususlar;

16.1-İhaleyi kazanan kantinişleticisi,kirasözleşmelerindebelirtilenmaddevehükümlereaynenuyacaklarveyükümlülükleriniyerine getireceklerdir.

 

16.2- İhaleyi kazanan işletici, Meslek Odası üyesi değilse, sözleşme imzalamadan üye olmak zorundave oda kayıt belgesi sunmak zorundadır. Aksi halde işletmecilikten vazgeçmiş sayılacak ve sözleşmeimzalanmayacaktır.


 

 

16.3-İşbuşartnamedeMilliEğitimBakanlığıOkulAileBirliğiYönetmeliğinin19.Maddesive

M.E.B. Starateji Geliştirme Başkanlığının 14.02.2012 tarih ve 1007 sayılı yazıları gereğince uygulamayapılacaktır. İhaleyi kazanan İşletmeci Sözleşme Genel Şartlar Maddesi gereğince ve MilliEğitimBakanlığıOkulAileBirliğiYönetmeliğineuymadığıtakdirdeSözleşmenin22. Maddesi gereğinceBirlik tarafından Tek taraflı olarak Sözleşmenin Fesh edilmesini peşinen kabul etmiş sayılır. İşleticiSözleşmeninveŞartnamenintümhükümleriniyerine getirmekzorundadır.

16.4- İhale işlemleri ve sözleşme akdi ile ilgili olarak basılı kağıt, kontrat, posta ve damgapulubedelleri, noter, Aydın İl Tarım Müdürlüğünden, Belediye, Maliye, Ticaret Odası, Meslek Odası ve bugibi kuruluşlardan alınacak her türlü izin, Vergi, resim ve harçlar, tellaliye, ilanvb. giderlerin hepsiihaleyi kazanan İşletmeci tarafından karşılanacaktır. Kiracı ilgili mercilerden işletme iznini almadan işebaşlayamaz.

16.5     – İstekli sözleşmeyi imzaladıktan sonra usulde vergi mükellefi olduğunu kanıtlayanbelgeyi 1(Bir)ayiçerisindeOkulMüdürlüğüneibrazedecektir.Sözkonusubelgeyiibrazetmeyenlerinsözleşmelerifeshedilerekkesinteminatlarıidareyeiratkaydedilecektir.

16.6    -İhale üzerinde kalan istekli Elektrik, Su ve Yakacak Sayaç Abonelikleri ayrı ise BELEDİYE,AYDEM,ASKİvb.kuruluşlarlailgilihertürlüabonman,kullanımvetamirişveişlemleriniyaptıracak olup; bu giderler yükleniciye ait olacaktır. Ancak Sayaç Abonelikler aynı ise Kantin kirasözleşmesinin11.Maddesigereğinceişlemyapacaklardır.

16.7     – Yönetmeliğin 20. Maddesi ve 2886 Sayılı Kanunun 17. Maddesinin 5. Bendi gereğince ihaleilanı Kuşadası Kaymakamlığının, Kuşadası Belediyesinin, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün,ihalesi yapılacak Okul veya Kurum Müdürlüğünün İlan Panosunda 10 (On) gün süre ile ilan edilecektir.17-AnlaşmazlıklarınÇözümü;

Bu sözleşme eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde AydınMahkemeleriveİcraDaireleriyetkilidir.

18.İşBuŞartname17MaddedenOluşmaktadır.Keyfiolarakilan edilir.10.12.2021

 

 

 

 

İHALEKOMİSYONUİLAN OLUNUR


TEKLİFMEKTUBUDURKUŞADASIİLÇEMİLLİEĞİTİMMÜDÜRLÜĞÜ

İHALEKOMİSYONUBAŞKANLIĞINA

 

 

TEKLİFSAHİBİNİN

 

 

AdıSoyadı–Ünvanı             :

AçıkTebligatAdresi              :

 

 

BağlıBulunduğu VergiDairesive Numarası:

T.C.Kimlik No                      :

Telefon veFaxNumarası       :

 

 

İdarenizce 09/02/2012 tarihli ve 28199 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan M.E.B.Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. Maddesi ve 08/09/2013 tarihli ve 2886 Sayılı Devletİhale Kanununun 35/ (a) ve (d) ile 51/(g) maddeleri gereğince, M.E.B. Strateji GeliştirmeDaire Başkanlığının 14/02/2012 tarihli ve 1007 sayılı yazıları doğrultusunda kapalı teklif vepazarlıkusulüileyapılacakolan................................................................................................... İlkokulu

Kantin ihalesi için düzenlenen ve tarafıma tevdi edilen şartname ve ekleri inceledim ve aynenkabulettim.

 

 

İşin yapılacağı yerleri gördüm, mahallin özelliklerini ve zemin şartları tetkik ettim.Kantin sözleşme örneğini inceledim ve herhangi bir ayrım ve sınırlama yapmadan bütünşartlarıkabulettim.

 

 

Söz konusu kantin işinin şartname ve eklerinde belirtilen şartların tümü şamil olmaküzere.................................................................................................................... İlkokulu

KantininiYıllık(Rakamla)........................TL, yazıyla(..................................................... )

Yıllık Bedelüzerindençalıştırmayıkabulve taahhütediyorum......... /12/2021

 

 

 

 

 

TEKLİFSAHİBİNİNADISOYADI

İmza